Ewa Jaroszyńska, właścicielka Restauracji Pod Wiązem, opowiada taką
historię: w maju 1991 roku zasialiśmy z rodziną nasiono, które,
dojrzewając przez lata, zrodziło dziś piękne drzewo. Mówi nie tylko o
symbolu restauracji, ale też o relacjach łączących pracowników i
gości.
Ewa Jaroszyńska, właścicielka Restauracji Pod Wiązem, opowiada taką historię: w maju 1991 roku zasialiśmy z rodziną nasiono, które, dojrzewając przez lata, zrodziło dziś piękne drzewo. Mówi nie tylko o symbolu restauracji, ale też o relacjach łączących pracowników i gości.
Zaciszna, zielona część miasta, kwiecisty ogród letni i przytulne wnętrze - tak najkrócej można scharakteryzować Restaurację pod Wiązem. Życie rzeczywiście tu zwalnia, oddalając nas od miejskiego zgiełku i przenosząc w sielskie klimaty, gdzie rodzinna atmosfera spotyka się z zamiłowaniem do tradycyjnej polskiej kuchni, wzbogaconej o nowości kulinarne.
Świeże produkty wysokiej jakości, kompozycja dań współgrająca z porami roku, własne wypieki i wyroby oraz wieloletnie doświadczenie i pasja, stanowią o wyjątkowym charakterze tego miejsca.
Sezonowość Pod Wiązem przejawia się zarówno w menu, jak i ciekawych wydarzeniach, które ubarwiają spędzanie wolnego czasu. Latem, w zielonym ogrodzie, serwuje się tu kolorowe koktajle, grilluje w gronie rodzinnym, przyjeżdża rowerem na pyszną owocową lemoniadę i zabiera dzieci na naturalne lody. Jesienią pachnie tutaj grzybami, dziczyzną i szlachetną polską gęsią. Wtedy również najlepiej smakuje młode wino.
Zima to czas, gdy pali się w szamotowym piecu kaflowym i serwuje jedyną taką atrakcję na Śląsku - placki z blachy. To czas, kiedy spiżarnia jest najbogatsza w nalewki, miody pitne, konfitury i marynaty własnej produkcji. Wiosna, zapętlając cykl roczny, kusi ogrodowymi nowalijkami i ciekawymi wydarzeniami (np. warsztaty cukiernicze dla dzieci, koncerty z muzyką na żywo, pikniki plenerowe).
- Wiemy, że nic tak nie zbliża ludzi, jak idealnie skomponowany posiłek. Wiedzę, którą czerpiemy z rodzinnych przepisów, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, urozmaicamy nowymi pomysłami. A świeże polskie produkty to podstawa dobrej i uczciwej kuchni. Dodać należy, że szefową kuchni i kreatorką smaku od wielu lat jest kobieta - Iwona Kulik. Wspólnie tworzymy to miejsce, mamy więc stały personel, który do wiedzy wypracowanej przez lata wkłada całe serce - dodaje pani Ewa.
Restauracja pod Wiązem słynie z przyjęć o różnym charakterze – od rodzinnych i okolicznościowych (wesela, komunie, chrzciny, stypy, urodziny, rocznice, studniówki), po spotkania biznesowe (konferencje, bankiety). Stawia na indywidualne podejście i jeśli organizuje, na przykład, wesele, to personel całą uwagę skupia na tym wydarzeniu tak, by para młoda i goście poczuli się wyjątkowo. Jeśli chodzi o działalność cateringową, podobnie jak w ofercie stacjonarnej, specjalizuje się w spotkaniach zarówno firm i gości indywidualnych.
- Każde wydarzenie jest dla nas wyzwaniem, zarówno kameralne, jak i na dużą skalę. Działamy nie tylko w Gliwicach, ale i na całym Śląsku. Dysponujemy profesjonalnym sprzętem cateringowym oraz zatrudniamy wykwalifikowaną obsługę. Kochamy to, co robimy i ponad wszystko cenimy sobie zadowolenie naszych gości - tłumaczy Ewa Jaroszyńska.
Najnowszą dziedziną, w której specjalizuje się Restauracja pod Wiązem, jest pracowania cukiernicza. I tu, podobnie jak w restauracyjnym menu, tradycja łączy się nowoczesnymi rozwiązaniami. Specjalnością są torty, ozdabiane ręcznie na życzenie gości. Do wypieków wykorzystuje się tylko naturalne składniki, bo to one decydują o smaku.
- Proponujemy torty na imprezy okolicznościowe i wesela, okazyjne ciasta, w tym bezy, serniki i sezonowe mieszanki oraz tematyczne Candy Bary - dodaje właścicielka.
Restauracja Pod Wiązem
ul. Dolnej Wsi 40
44-100 Gliwice
biuro@podwiazem.pl
www.podwiazem.pl
restauracja 32 231 45 29
menadżer 601 159 410
Promocja
Zaciszna, zielona część miasta, kwiecisty ogród letni i przytulne wnętrze - tak najkrócej można scharakteryzować Restaurację pod Wiązem. Życie rzeczywiście tu zwalnia, oddalając nas od miejskiego zgiełku i przenosząc w sielskie klimaty, gdzie rodzinna atmosfera spotyka się z zamiłowaniem do tradycyjnej polskiej kuchni, wzbogaconej o nowości kulinarne.
Świeże produkty wysokiej jakości, kompozycja dań współgrająca z porami roku, własne wypieki i wyroby oraz wieloletnie doświadczenie i pasja, stanowią o wyjątkowym charakterze tego miejsca.
Sezonowość Pod Wiązem przejawia się zarówno w menu, jak i ciekawych wydarzeniach, które ubarwiają spędzanie wolnego czasu. Latem, w zielonym ogrodzie, serwuje się tu kolorowe koktajle, grilluje w gronie rodzinnym, przyjeżdża rowerem na pyszną owocową lemoniadę i zabiera dzieci na naturalne lody. Jesienią pachnie tutaj grzybami, dziczyzną i szlachetną polską gęsią. Wtedy również najlepiej smakuje młode wino.
Zima to czas, gdy pali się w szamotowym piecu kaflowym i serwuje jedyną taką atrakcję na Śląsku - placki z blachy. To czas, kiedy spiżarnia jest najbogatsza w nalewki, miody pitne, konfitury i marynaty własnej produkcji. Wiosna, zapętlając cykl roczny, kusi ogrodowymi nowalijkami i ciekawymi wydarzeniami (np. warsztaty cukiernicze dla dzieci, koncerty z muzyką na żywo, pikniki plenerowe).
- Wiemy, że nic tak nie zbliża ludzi, jak idealnie skomponowany posiłek. Wiedzę, którą czerpiemy z rodzinnych przepisów, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, urozmaicamy nowymi pomysłami. A świeże polskie produkty to podstawa dobrej i uczciwej kuchni. Dodać należy, że szefową kuchni i kreatorką smaku od wielu lat jest kobieta - Iwona Kulik. Wspólnie tworzymy to miejsce, mamy więc stały personel, który do wiedzy wypracowanej przez lata wkłada całe serce - dodaje pani Ewa.
Restauracja pod Wiązem słynie z przyjęć o różnym charakterze – od rodzinnych i okolicznościowych (wesela, komunie, chrzciny, stypy, urodziny, rocznice, studniówki), po spotkania biznesowe (konferencje, bankiety). Stawia na indywidualne podejście i jeśli organizuje, na przykład, wesele, to personel całą uwagę skupia na tym wydarzeniu tak, by para młoda i goście poczuli się wyjątkowo. Jeśli chodzi o działalność cateringową, podobnie jak w ofercie stacjonarnej, specjalizuje się w spotkaniach zarówno firm i gości indywidualnych.
- Każde wydarzenie jest dla nas wyzwaniem, zarówno kameralne, jak i na dużą skalę. Działamy nie tylko w Gliwicach, ale i na całym Śląsku. Dysponujemy profesjonalnym sprzętem cateringowym oraz zatrudniamy wykwalifikowaną obsługę. Kochamy to, co robimy i ponad wszystko cenimy sobie zadowolenie naszych gości - tłumaczy Ewa Jaroszyńska.
Najnowszą dziedziną, w której specjalizuje się Restauracja pod Wiązem, jest pracowania cukiernicza. I tu, podobnie jak w restauracyjnym menu, tradycja łączy się nowoczesnymi rozwiązaniami. Specjalnością są torty, ozdabiane ręcznie na życzenie gości. Do wypieków wykorzystuje się tylko naturalne składniki, bo to one decydują o smaku.
- Proponujemy torty na imprezy okolicznościowe i wesela, okazyjne ciasta, w tym bezy, serniki i sezonowe mieszanki oraz tematyczne Candy Bary - dodaje właścicielka.
Restauracja Pod Wiązem
ul. Dolnej Wsi 40
44-100 Gliwice
biuro@podwiazem.pl
www.podwiazem.pl
restauracja 32 231 45 29
menadżer 601 159 410
Promocja
Komentarze (0) Skomentuj