Kiedy żar leje się z nieba, myślimy o lodach. A lodziarnie w Gliwicach prześcigają się smakami i rzetelnością produkcji. Do ich rodziny dołączyła teraz kolejna: Lucky Lood – Lody Naturalne, przy ul. Dolnych Wałów 1., naprzeciwko Starej Poczty. Czym się wyróżnia?
Mała, przytulna, kusi smakami. Codziennie innymi. Za ladą urocza pani Monika, z pasją opowiada o lodowych przysmakach dnia. Zdecydowanie czuje się 
tu pasję i miłość do lodów.

- Serwowane przez nas lody oparte są na tradycyjnych recepturach. Zrobione tylko z naturalnych składników, bez ulepszaczy smakowych, barwników i 
konserwantów. Bazą są zawsze świeże mleko, prawdziwa śmietana 36- procentowa i świeże kurze żółtka. By uzyskać wyrazisty smak sorbetów, używamy 80 
procent naturalnych owoców – mówi pani Monika.

Jedwabista konsystencja lodów nadaje im lekkiego i orzeźwiającego charakteru. Przy wyborze naprawdę trudno zdecydować się na konkretny smak, dlatego w Lucky Lood można skosztować każdego. A jest w czym wybierać! 

Dziś smakiem premium są lody oscypkowe. Prócz tego, do wyboru, między innymi: smoothie ze szpinakiem, bananem z gruszką i cytryną, sorbet czekoladowy na bazie wody i prawdziwej czekolady, a więc o znacznie obniżonej wartości kalorycznej, aksamitne mango, maślanka z borówką, cytryna na śmietanie i inne. W Lucky Lood nie ma co się przywiązywać do smaku, bo następnego dnia zaskoczą nas zupełnie inne.

– Mamy w swojej ofercie również lody warzywne, jak burak z miodem, mizeria czy o smaku musztardy Dijon – zachęca pani Monika. -  Niedawno gościł u nas Dariusz Kuźniak, finalista programu Top Chef, który kosztował między innymi smaku piwa miodowego.

Lodziarnia Lacky organizuje także Night Lood, dedykowaną dorosłym smakoszom lodów. - W godzinach od 18.00 do 24.00 oferujemy lody alkoholowe – mówi pani Monika. - Podczas ostatniej takiej nocy proponowaliśmy lody baileys, pina colada, advocat czy sex od the beach. Warto zaglądać na nasz fanpage na 
facebooku www.facebook.com/LuckyLood.Gliwice, na którym wcześniej informujemy o lodowych akcjach i nowościach smakowych - dodaje.

PROMOCJA

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj