Nasze warsztaty to podróż do krainy słodkości, słodkości które produkujemy używając naturalnych barwników i aromatów. W trakcie warsztatów opowiemy Wam gdzie tak naprawdę zaczyna się każda historia naszego lizaka.

Opowiemy jaki jest sekret udanego „karmelowego bąbelka", czy aby cukierek stał się lizakiem to musi się pohuśtać i co oznacza to trudne słowo „manufaktura". Ponieważ każde nasze warsztaty to uczta wszystkich zmysłów, to po wysłuchaniu sekretu na udany karmel, zobaczycie cały proces produkcji lizaków. Najpierw gorąca kąpiel, wylewanie karmelu na blat, kolorowanie, mieszanie i rooooozciąganie na specjalnych haku. Jeszcze tylko magiczne zaklęcie, szycie ubranka, turlanie po macie i jest gotowy lizak! Ale nie myślcie, że wasze rączki również nie zapracują. Każdy uczestnik warsztatów własnoręcznie skręca lizaka i po zdanym egzaminie rzemieślniczym otrzymuje dyplom karmelarza, który uprawnia nie tylko do jedzenia lizaków ale również do ich robienia

Galeria

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj

Akceptuję
Akceptując cookies, wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.Administratorem danych osobowych użytkowników strony: https://www.nowiny.gliwice.pl są „Nowiny Gliwickie” Spółka z o.o. zwanym dalej NG.

Każda osoba fizyczna ma prawo do pozyskania informacji, czy i jakie jej dane są przetwarzane przez NG (https://www.nowiny.gliwice.pl/polityka-prywatnosci),jak również ma prawo dostępu do swoich danych oraz żądania ich sprostowania, usunięcia lubograniczenia przetwarzania. Nadto osoba ta ma prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do ich przenoszenia oraz cofnięcia udzielonej zgody, które będzie skutkować w momencie otrzymania przez NG stosownego oświadczenia.Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych, kontaktując się z Administratorem Danych Osobowych NG poprzez adres e-mail rodo@nowiny.gliwice.pl lub za pomocą formularza kontaktowego nastronie: https://www.nowiny.gliwice.pl/redakcja-kontakt"