Centrum Handlowe FORUM w Gliwicach nieustannie się rozwija, wzbogacając swoją ofertę, także kulinarną, o nowe, ciekawe koncepty. W lutym i marcu do strefy gastronomicznej dołączyły dwa znane i lubiane brandy: Makarun (otwarcie 27 lutego) oraz Pasibus (otwarcie 7 marca).
Obydwa lokale są pierwszymi w naszym mieście, co stanowi nie lada gratkę dla klientów FORUM. To jednak nie koniec nowości – nad Pasibusem powstała zupełnie nowa strefa wypoczynkowo-gastronomiczna z 50 miejscami siedzącymi i spektakularnym widokiem na galerię.
Makarun Pinsa & Pizza – włoskie smaki w nowoczesnym wydaniu
Makarun to polska sieć restauracji, która przenosi klientów w kulinarną podróż po świecie makaronów. Oferuje wszechstronne menu, w którym miłośnicy makaronu mogą znaleźć zarówno klasyczne włoskie smaki, jak i autorskie kompozycje. Klienci mają możliwość tworzenia własnych dań, wybierając spośród różnorodnych makaronów, świeżych składników i aromatycznych sosów. Restauracje Makarun, charakteryzujące się nowoczesnym i przytulnym wystrojem, to idealne miejsce na różne okazje. Sieć dynamicznie się rozwija i otwiera nowe lokale w całej Polsce, stając się tym samym największą siecią spaghetterii w kraju. W otwartym 27 lutego lokalu w gliwickim CH FORUM pod nowym szyldem Makarun Pinsa & Pizza dostępne są nie tylko makarony, ale także chrupiąca pizza i pyszna pinsa – wszystko wypiekane na miejscu. Dla osób poszukujących lżejszych opcji dostępne są świeże, kolorowe sałatki. Lokal znajduje się na poziomie +1, tuż obok restauracji McDonald’s.
Pasibus – kultowe burgery (i nie tylko) w Gliwicach
Pasibus to marka, która zrewolucjonizowała polską scenę burgerową, znana z autorskich burgerów, które zachwycają bogactwem smaków i najwyższą jakością składników. Każdy burger to unikatowa kompozycja, stworzona z pasją i dbałością o detale. Pasibus nieustannie zaskakuje swoich klientów, wprowadzając do menu nowe, sezonowe propozycje i eksperymentując z nietypowymi połączeniami smaków. Obok uznanych burgerów można tu znaleźć tańsze pozycje lunchowe, włapy i kanapki z kurczakiem. Marka wywodzi się ze street foodu, co nadaje jej luźną i niezobowiązującą atmosferę. Historia Pasibusa to opowieść o pasji i determinacji. Marka rozpoczęła swoją działalność w 2013 r. od food trucka we Wrocławiu, szybko zdobywając uznanie lokalnej społeczności. Dziś Pasibus to prężnie rozwijająca się sieć restauracji, obecna w największych miastach Polski (od 7 marca również w Gliwicach), zachowująca swój wyjątkowy charakter i streetfoodowy klimat, jednocześnie oferując profesjonalną obsługę i wysoki standard lokali.
Nowa przestrzeń dla klientów
Z myślą o komforcie odwiedzających CH FORUM powiększyło strefę gastronomiczną o nową część na poziomie +2. Nad Pasibusem powstała przestrzeń z 50 miejscami siedzącymi i widokiem „z lotu ptaka” na galerię – idealne miejsce na dłuższą chwilę relaksu podczas zakupów.
– Naszym celem jest stałe poszerzanie oferty FORUM, zarówno tej handlowej, jak i gastronomicznej – mówi Patrycja Duczmal, Dyrektor Centrum Handlowego FORUM w Gliwicach. – Chcemy, aby nasi klienci mogli nie tylko robić zakupy, ale także cieszyć się dobrą kuchnią z różnych stron świata i komfortowym miejscem do spędzania wolnego czasu. Kolejne otwarcia, a także nowa przestrzeń na poziomie +2, to przemyślany krok w stronę jeszcze lepszych doświadczeń zakupowych w naszym Centrum.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia nowych lokali i skorzystania z bogatej oferty gastronomicznej Centrum Handlowego FORUM!Obydwa lokale są pierwszymi w naszym mieście, co stanowi nie lada gratkę dla klientów FORUM. To jednak nie koniec nowości – nad Pasibusem powstała zupełnie nowa strefa wypoczynkowo-gastronomiczna z 50 miejscami siedzącymi i spektakularnym widokiem na galerię.
Makarun Pinsa & Pizza – włoskie smaki w nowoczesnym wydaniu
Makarun to polska sieć restauracji, która przenosi klientów w kulinarną podróż po świecie makaronów. Oferuje wszechstronne menu, w którym miłośnicy makaronu mogą znaleźć zarówno klasyczne włoskie smaki, jak i autorskie kompozycje. Klienci mają możliwość tworzenia własnych dań, wybierając spośród różnorodnych makaronów, świeżych składników i aromatycznych sosów. Restauracje Makarun, charakteryzujące się nowoczesnym i przytulnym wystrojem, to idealne miejsce na różne okazje. Sieć dynamicznie się rozwija i otwiera nowe lokale w całej Polsce, stając się tym samym największą siecią spaghetterii w kraju. W otwartym 27 lutego lokalu w gliwickim CH FORUM pod nowym szyldem Makarun Pinsa & Pizza dostępne są nie tylko makarony, ale także chrupiąca pizza i pyszna pinsa – wszystko wypiekane na miejscu. Dla osób poszukujących lżejszych opcji dostępne są świeże, kolorowe sałatki. Lokal znajduje się na poziomie +1, tuż obok restauracji McDonald’s.
Pasibus – kultowe burgery (i nie tylko) w Gliwicach
Pasibus to marka, która zrewolucjonizowała polską scenę burgerową, znana z autorskich burgerów, które zachwycają bogactwem smaków i najwyższą jakością składników. Każdy burger to unikatowa kompozycja, stworzona z pasją i dbałością o detale. Pasibus nieustannie zaskakuje swoich klientów, wprowadzając do menu nowe, sezonowe propozycje i eksperymentując z nietypowymi połączeniami smaków. Obok uznanych burgerów można tu znaleźć tańsze pozycje lunchowe, włapy i kanapki z kurczakiem. Marka wywodzi się ze street foodu, co nadaje jej luźną i niezobowiązującą atmosferę. Historia Pasibusa to opowieść o pasji i determinacji. Marka rozpoczęła swoją działalność w 2013 r. od food trucka we Wrocławiu, szybko zdobywając uznanie lokalnej społeczności. Dziś Pasibus to prężnie rozwijająca się sieć restauracji, obecna w największych miastach Polski (od 7 marca również w Gliwicach), zachowująca swój wyjątkowy charakter i streetfoodowy klimat, jednocześnie oferując profesjonalną obsługę i wysoki standard lokali.
Nowa przestrzeń dla klientów
Z myślą o komforcie odwiedzających CH FORUM powiększyło strefę gastronomiczną o nową część na poziomie +2. Nad Pasibusem powstała przestrzeń z 50 miejscami siedzącymi i widokiem „z lotu ptaka” na galerię – idealne miejsce na dłuższą chwilę relaksu podczas zakupów.
– Naszym celem jest stałe poszerzanie oferty FORUM, zarówno tej handlowej, jak i gastronomicznej – mówi Patrycja Duczmal, Dyrektor Centrum Handlowego FORUM w Gliwicach. – Chcemy, aby nasi klienci mogli nie tylko robić zakupy, ale także cieszyć się dobrą kuchnią z różnych stron świata i komfortowym miejscem do spędzania wolnego czasu. Kolejne otwarcia, a także nowa przestrzeń na poziomie +2, to przemyślany krok w stronę jeszcze lepszych doświadczeń zakupowych w naszym Centrum.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia nowych lokali i skorzystania z bogatej oferty gastronomicznej Centrum Handlowego FORUM!
Komentarze (0) Skomentuj