Czy wiecie, że... prawie dwa miesiące temu Gliwice wzbogaciły się o nowe pyszne i przytulne miejsce?
Na Osiedlu Glivia przy ul. Daszyńskiego od 15 grudnia działają Delikatesy "Do Stołu".
Co to za koncept? Poniżej słów kilka.
Czy wiecie, że... prawie dwa miesiące temu Gliwice wzbogaciły się o nowe pyszne i przytulne miejsce?
Na Osiedlu Glivia przy ul. Daszyńskiego od 15 grudnia działają Delikatesy "Do Stołu".
Co to za koncept? Poniżej słów kilka.
Do Stołu to pomysł i przestrzeń zaczerpnięte żywcem z dużych Europejskich (i nie tylko) miast. Miejsce gdzie możecie zrobić zakupy, wpaść na kawę i kanapkę lub kieliszek wina. Kupicie tu chleb, masło (genialne, robione z zakwaszanego mleka, którego smak przypomina wiejskie wakacje), włoskie wędliny oraz sery, a także masę różnych pyszności od truflowych ziemniaczanych chipsów, przez brytyjskie sosy, po francuskie magdalenki... orzechy na wagę, wina i mocne alkohole (ale tylko w pięknych butelkach i dobrej jakości), polski nabiał, makarony, przekąski a także porcelaną i szkło.
Tak naprawdę to mix wszystkiego co dobre i warto tam po prostu zaglądać przy różnych okazjach!
Czego jeszcze możecie spodziewać się po Do Stołu?
To lokal właścicieli dwóch restauracji z okolicy Plado oraz Umami, znajdziecie więc tutaj przetwory garmażeryjne i wyroby z restauracji (zupa grzybowa jest obłędna!).
Słodkości – między innymi czekoladowe ciasteczka i bezy... niemiej to dopiero początek!
Do Stołu to miejsce, które chce siebie i innych rozwijać, spodziewajcie się więc degustacji (już teraz, raz na jakiś czas możecie spotkać tu Sommeliera, który doradzi zakup odpowiedniego wina), live cooking'ów oraz spotkań ze znawcami dobrych produktów.
W tym miejscu nie chcemy żyć byle jak, wolimy odpuścić ilość na rzecz jakości i zarażać miłością do jedzenia – jest szczera i piękna a bilans w tej relacji zawsze jest dodatni!
Zaglądajcie tutaj, na pewno znajdziecie coś, po co będziecie chcieli wracać!
Materiał partnera
Komentarze (0) Skomentuj