Wystartowały rezerwacje na największe wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce RestaurantWeek! Zbliżająca się edycja odbędzie się pod hasłem #FoodieMoments i potrwa od 8 października do 17 listopada. Na gości spragnionych eksploracji nowych smaków i miejsc czeka autorskie trzydaniowe menu z prezentem od partnera w festiwalowej cenie 69,99 (do -40 zł rabatu z kartą Visa) + opłata rezerwacyjna 5,98.
#FoodieMoments to chwile, które definiują pasję do jedzenia i kulinarnych odkryć. To czas, kiedy udaje się znaleźć ukrytą perełkę kulinarną lub kiedy danie zapada w pamięć na długo. Wreszcie – to również historia Festiwali RestaurantWeek, która trwa już od 10 lat! – RestaurantWeek od dekady inspiruje setki tysięcy Foodies do eksploracji nowych smaków i miejsc, promując kulturę restauracyjną w kraju. Nadchodząca edycja będzie więc początkiem celebracji 10 lat pracy i tworzonych relacji z gośćmi oraz restauracjami. A świętować będziemy cały rok! - zaznacza Paulina Piwko, Dyrektor Marketingu Restaurant Club.
Jak podkreślają organizatorzy, okrągły jubileusz RestaurantWeek jest dobrą okazją do odświeżenia wizerunku Festiwalu. Efektem ostatnich prac w tym zakresie jest m.in. zmiana logo. – Nowy logotyp jest symbolicznym początkiem kolejnej dekady i kolejnego etapu rozwoju Festiwalu – wyjaśnia Paulina Piwko.
Odkrywaj #FoodieMoments w całej Polsce!
W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Wśród festiwalowych restauracji na Śląsku znajdziemy m.in. MUNDO food&people (Katowice), Va Bene (Tarnowskie Góry), Ecru Restaurant & Caffe (Częstochowa), BOSCO (Bielsko-Biała) czy Boska (Gliwice).
Podczas jesiennej edycji nie zabraknie debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i o nowe składniki w festiwalowych menu. Nie czekaj! Bądź Foodie i celebruj kulinarną przygodę razem z najlepszymi restauracjami w Polsce!
Popisowe menu w okazyjnej cenie!
RestaurantWeek to wyjątkowa okazja do odkrywania nowych miejsc i smaków w cenach znacznie niższych niż regularne menu restauracyjne. Trzydaniowe menu (przystawka, danie główne, deser) od najlepszych Chefów oraz specjalnie przygotowany prezent od partnera lub jego bezalkoholowa wersja to przepis na wiele udanych odkryć. Same top of the top i crème de la crème w świecie polskich restauracji. Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z Bliskimi, zaczyna się od 69,99 + opłata rezerwacyjna 5,98. Można również skorzystać z rabatu i z kartą Visa zapłacić do 40 zł mniej! Wyjątkowe menu przygotowane przez najlepszych Chefów z całej Polski czeka na odkrycie. Dla polskich Foodies – prawdziwych odkrywców to wybitna rozrywka!
Co na talerzach?
Menu jesiennej edycji zaskakuje! Jest sezonowo i aromatycznie – w festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs. Propozycje menu są na tyle ciekawe, że trudno będzie dokonać wyboru! Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.
Śniadanie na dzień dobry!
Zanim dzień nabierze tempa, warto znaleźć chwilę na relaks i przywitać leniwy poranek z Najbliższymi lub grupą Przyjaciół podczas BreakfastWeek. Wzorem poprzedniej edycji, tej jesieni Festiwal śniadań na mieście również towarzyszy nadchodzącej edycji RestaurantWeek. Goście będą mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 + opłata rezerwacyjna 3,98. Bogaty aromat i doskonały smak sprawią, że rozpoczynający się dzień będzie jeszcze przyjemniejszy!
Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z RestaurantWeek: należy wybrać jedno z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każde z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro. Do wyboru są kawy: Alproccino (cappuccino z kremowym owsianym Alpro Barista) i Alprolatte (latte z pysznym migdałowym Alpro Barista). Festiwalowe śniadania można rezerwować na stronie https://BreakfastWeek.pl.
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Komentarze (0) Skomentuj