Parasole i stoliki, rozstawione w podwórzu jednej z kamienic przy ul. Zwycięstwa 42 przywołują klimat renesansowych placyków w Sienie, Florencji czy Lucce. Podobnie jak tam, restauracja wychodzi na zewnątrz, do ludzi, witając ich zapachem autentycznej italijskiej kuchni. Jakżeby inaczej! Wszak właścicielem Tutto Bene jest Włoch - Pietro D. Ruocco. Również kucharz pochodzi ze słonecznej Italii, skąd przywiózł nie tylko oryginalne przepisy, ale także smak dokładnie taki, jaki poznał w swoim rodzinnym domu.
Od śniadania po imprezy
Kuchnia Tutto Bene zaprasza już od 6.30 rano. Wtedy - dokładnie tak, jak to robią Włosi – przed pracą można zasiąść do śniadania i aromatycznego espresso czy cappuccino, samotnie lub w towarzystwie przyjaciół. Kuchnia otwarta jest do wieczora, a w piątki i w soboty restauracja zaprasza na energetyczne potańcówki. W piątek są to zazwyczaj wieczory w rytmie latino. W sobotę muzyka jest zmienna. Często królują lata 80. i 90.
W menu Tutto Bene królują prawdziwie włoskie pizze. Można także skosztować aromatyczne Focaccie i Panzerotti. Jeszcze więcej włoskich smaków w tej autentycznie włoskiej restauracji, poznacie podczas Festiwalu Smaku, który potrwa do czwartku.
Gliwicki Festiwal Smaku
Do czwartku włącznie w promocyjnej cenie w Tutto Bene spróbować można wybranych zestawów obiadowych, deserów i drinka. Są to:
- Jako przystawka: Focaccia z pomidorkami
- Danie główne: Petto di pollo all’arancia, czyli pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym podawana z sałatką z ziemniaków i pomidorków.
- Przystawka: Panzerotti z pomidorami i mozzarellą
- Danie główne: Gnocchi alla Sorrentina w sosie pomidorowym z mozzarellą, podawane w cieście do pizzy
- Drink: Limoncello Spritz! (również w wersji bez alkoholu)
- Na deser pistacjowy raj, czyli: Torcik pistacjowo-czekoladowy, oraz Panna Cotta z pulpą truskawkową i świeżymi owocami.
Restauracja zaprasza do zabawy i oceniania dań codziennie od 12.00 do 22.00.
Materiał partnera
Komentarze (0) Skomentuj